دبير شوراي عالي فضاي مجازي کشور با بيان اينکه گزارش پيشرفت شبکه ملي اطلاعات در بيستمين جلسه اين شورا توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ارائه شد گفت: مرکز ملي فضاي مجازي موظف شد که گزارش هاي پيشرفت اين پروژه را ارزيابي کند و انطباق آن با مصوبات شورايعالي فضاي مجازي را به اين شورا گزارش دهد.
وايمکس نيوز - محمدحسن انتظاري با حضور در برنامه خبري ساعت 14 شبکه يک سيما مصوبات بيستمين جلسه شوراي عالي فضاي مجازي را تشريح کرد.
وي در خصوص مباحث بيستمين جلسه شوراي عالي فضاي مجازي گفت: فضاي مجازي امتداد زندگي واقعي انسان است و همه عوامل سياسي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي را در آن فضا در بر مي گيرد بنابراين همان هنجارهايي که در زندگي واقعي ما وجود دارد بايد در فضاي مجازي براساس ارزش هاي اسلامي - ايراني نيز حاکم شود.
انتظاري افزود:هر جامعه اي ارزش هاي خود را در اين فضا حاکم کرده و ما در واقع به دنبال ساماندهي فضاي مجازي مطلوب هستيم که يکي از ابعاد فضاي مجازي مطلوب، فيلترينگ هوشمند است.
وي تاکيد کرد: در فضاي مجازي مطلوب يکسري ابعاد ايجابي مانند آموزش به خانواده ها، آموزش هاي عمومي و توانمند سازي براي استفاده مفيد همه از فضاي مجازي وجود دارد و بخش ديگر، فيلترينگ هوشمند است.
دبير شورايعالي فضاي مجازي اعلام کرد: نرم افزارهاي قديمي که در حوزه فيلترينگ بودند عمدتا در رابطه با آن بخشي که نامناسب تشخيص مي دادند کل سايت و يا کل آدرس سايت را مسدود مي کردند اما سيستم فيلترينگ هوشمند که توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات پيشنهاد شده عبارتست از نرم افزاري که فقط آن بخش نامطلوب را مورد بررسي قرار داده و حذف مي کند تا مابقي سايت که مفيد است مورد استفاده کاربران قرار گيرد. به اين ترتيب کاربران به همه اطلاعات مفيدي که مورد نيازشان است دسترسي پيدا مي کنند و راندمان بهره برداري در اين فضا فوق العاده بالا مي رود.
وي تصريح کرد: در حال حاضر نرم افزارهاي مدرني وجود دارد که در کشور هم چند مرکز هستند که بر روي آن کار مي کنند.
رئيس مرکز ملي فضاي مجازي درخصوص راه اندازي شبکه ملي اطلاعات، سرعت و هزينه اين شبکه و همچنين اين ابهام که آيا با راه اندازي اين شبکه دسترسي به اينترنت قطع خواهد شد، گفت: شبکه ملي اطلاعات زيرساخت فضاي مجازي کشور است و خيلي طبيعي است که ما تمام اطلاعات زندگي داخلي کشور خود را در داخل ميزباني کنيم و گردش اطلاعات در داخل باشد و نيازهاي داخلي در داخل برطرف شوند.
وي اظهار داشت: معناي شبکه ملي اطلاعات اين است که ما تمام اطلاعات مورد نياز زندگي روزمره خود را به جاي اين که در خارج از کشور ميزباني کنيم و همه اطلاعات در داخل توليد، ارايه و ميزباني شده و يک ارتباط سهل، مطمئن و پايدار و ارزان براي همه آحاد جامعه ايجاد شود که بر همين اساس اينترنت کماکان ارتباطاتش سرجاي خود باقي است.
انتظاري افزود: گزارش پيشرفت اين شبکه توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ارائه شد و با توجه به اهميتي که اين پروژه براي نظام و دولت دارد تمام اعضا بر روي آن اظهار نظر جدي داشتند و مرکز ملي فضاي مجازي را موظف کردند که گزارش هاي پيشرفت اين پروژه را ارزيابي کند و انطباق آن با مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي را به اين شورا گزارش دهد تا انشاالله شاهد اين باشيم که هر چه سريعتر اين شبکه در کشور ايجاد شود.
دبير شورايعالي فضاي مجازي گفت: کشورهاي پيشرفته دنيا در حال ساماندهي شبکه ملي اطلاعات خود هستند و با وجود اين که در ايران 10 سال است که اين موضوع مطرح شده اما کشورهاي اروپايي و آمريکاي لاتين خيلي سريعتر جلو مي روند که اين مهم هم منافع اقتصادي و هم منافع ملي در پي دارد.
منبع : خبرگزارى مهر